Webinar over Astor Piazzolla
22 april 2021
Op donderdag 22 april om 20.00 uur organiseren we een webinar over de bekende Argentijnse tangomuzikant, bandoneonist en componist Astor Piazzolla.

Astor Piazzolla (1921-1992) wordt gerekend tot een van de grootste muzikanten/componisten van de afgelopen eeuw. Hij was de vernieuwer die Argentinië een nieuwe vorm van tango gaf, hij componeerde talloze klassiekers – van Oblivion tot Libertango – en was de beste op zijn instrument, de bandoneon. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat hij werd geboren. Tijd om stil te staan bij dit genie in een webinar met highlights van zijn leven.

Wat maakt Astor Piazzolla ook na 100 jaar nog zo geniaal en uniek?
Piazzolla’s invloed op de muziek en dans was enorm. Harmonisch en ritmisch heeft Piazzolla de tango op revolutionaire wijze veranderd. Hij deed dingen met de ritmiek die nog nooit gedaan waren.

In de webinar dan ook vele voorbeelden van deze revolutionaire muziek gespeeld door Piazzolla zelf en door anderen. Er worden verhalen verteld over zijn leven door onder andere een ooggetuige, uiteraard zal er aandacht zijn voor de tango en zien we wat Piazzolla’s invloed hierop is geweest. Het publiek proeft de sfeer van Argentinië middels foto’s en beeldende kunst en ziet hoe artiesten door de jaren heen Piazzolla’s muziek gebruikten als grote inspiratiebron.

Uiteraard mag de beroemde traan van Maxima niet ontbreken die over haar wang gleed toen bandoneon speler Carel Kraayenhof zijn interpretatie gaf van Piazzolla’s Adiós Nonino tijdens het huwelijk van het koningspaar in 2002.

Aanmelden
De webinar is geheel gratis. Aanmelden is heel makkelijk. Ga naar deze pagina en vul je gegevens in. Na aanmelding ontvang je via e-mail een zoomlink voor de webinar waarmee je op 22 april kunt inloggen.

Nieuwsbrief

Facebook