Docent

Bert Schuiling

Bert Schuiling

Docent: Theater

Hai! Mijn naam is Bert Schuiling, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Den Helder.

Van beroep theatermaker (verzamelnaam voor een combinatie van een aantal beroepen binnen het theater: cabaretier, acteur, regisseur, schrijver, theaterdocent). Ik ben al op jonge leeftijd besmet geraakt het theatervirus.

Op de middelbare school kwam ik in aanraking met cabaret en dat heeft me nooit meer losgelaten. Ik studeerde af aan de Pedagogische Academie in 1983 en stond ruim 3 jaar voor de klas.

Aan mijn onderwijscarrière kwam een einde toen ik met het Helderse cabaret-duo Zindroom in 1986 het Cameretten-festival won.

Ik verruilde het onderwijs voor het professionele theater. Sindsdien heb ik door Nederland en België gereisd met diverse voorstellingen.

Ondertussen ontwikkelde ik mij verder in diverse theaterdisciplines. Ik schrijf en regisseer toneelstukken, eenakters en musicals.

Ik ben als docent verbonden geweest aan een musicalacademie en momenteel geef ik lessen en workshops in improvisatie, presentatie en theater op scholen en kunstencentra zoals Triade.

Over mijn theaterlessen:

Spelplezier is belangrijk. Daarom zorg ik er ook voor dat mijn lessen en workshops uitdagend en leerzaam zijn. Jouw theatertalent wordt aangeboord en vergroot. En er is tijdens de bijeenkomsten veel ruimte voor humor en plezier.

Ik vind ook dat je je binnen een groep veilig moet voelen. Dat je iets moet kunnen doen zonder dat je daar meteen op wordt afgerekend. Je snapt dus dat de veiligheid binnen een groep boven aan mijn lijstje staat.

En óf je nou beginnend musical/toneelspeler bent óf al gevorderd, ik daag je in mijn lessen, op een prettige manier, uit om zo je eigen (spel)grenzen te verleggen.

 

Dus als je denkt:   

a- Ik zou wel willen, maar ik durf niet…. of

b- Ik durf wel, maar ik kan het niet…of

c- Het lijkt me leuk….of

d- Dit heb ik altijd al willen doen, maar…

dan is dit je kans!