Dwarsfluit
De dwarsfluit is een mooi zilverkleurig blaasinstrument (vroeger werd hij altijd van hout gemaakt) waar je al snel en makkelijk liedjes op kunt spelen. Er zijn kindermodellen op de markt die door het kopstuk krom te maken, geschikt zijn voor kinderen vanaf zo'n 7 jaar!
Je maakt de toon door dat kopstuk dwars op je kin te leggen en er dwars overheen te blazen, net als op een bierflesje! Je kunt een heel mooie lage toon erop spelen, maar de dwarsfluit is meer bekend om zijn mooie hoge, zilveren geluid.
In het begin kan dat soms een beetje moeilijk zijn, maar al gauw helemaal niet meer, en kun je allerlei leuke muziek spelen: klassiek, maar ook pop, volksmuziek, jazz, latin, etc. Dwarsfluit is een samenspel-instrument bij uitstek dat goed past bij bv piano, gitaar, accordeon, maar ook in popgroepjes past hij prima. 
In orkesten, maar ook in muziekverenigingen kun je terecht met dit instrument, of bv samen met orgel in een kerk klinkt het prachtig!

Extra informatie en lesvormen en Tarieven

TIP:
Voor alle beginners: Geef je ook op voor het ensemble Muziekplein!

Houd je ook van zingen? Dan kun je, als je les hebt op een instrument, ook meedoen in het popkoor Vocal Kids (tegen gereduceerd tarief).
CursuscodeDocent
DWAKLoes Bakker Inschrijven! »

Ga terug

Nieuwsbrief

Agenda

zaterdag 25 mei
Tussen 12.00-20.00 uur
Binnenstad
vrijdag 14 juni
19.30 uur
Triade
AGENDA OVERZICHT »

Facebook