Tinwhistle

Dit kleine, simpele fluitje  (fluitje van een cent) is bekend van de Ierse muziek (veel toeristen nemen er eentje mee naar huis vanuit Ierland, een koperkleurig fluitje met een groen kopje, of soms zilverkleurig met blauw of rood kopje), meestal een D-fluitje.
Het is een makkelijk, heel goed betaalbaar instrument en wordt over de hele wereld bespeeld. Zijn vrolijke geluid is makkelijk te maken: het kost weinig lucht, en de 6 gaatjes maken hem makkelijk bespeelbaar, ook voor kleine kinderen (vanaf  7 jaar ongeveer). Je kunt er al snel allerlei leuke liedjes op spelen: kinderliedjes, maar ook echte Ierse melodietjes, populaire liedjes, zeemansliedjes, noem maar op. Ook als begeleiding van koormuziek is het een vrolijk hoog geluid boven het koor uit.
Je kunt kiezen voor verschillende groottes, de grotere fluiten klinken dan lager. Er zijn ook duurdere merken en handgemaakte fluitjes te koop die zuiverder en mooier van klank zijn.

Standaard EXTRA voor beginners!
Als je als kind bij Triade begint met het leren bespelen van een instrument of leert zingen, dan krijg je naast je (jaar)cursuslessen ook nog een extra les in samenspel.
Waarom? Omdat samen muziek maken het leukste is wat er is! En dit willen we onze cursisten laten ervaren. Daarom is deze extra groepsles helemaal GRATIS!
Deze extra les noemen we: het Muziekplein. Je hebt dus twee muzieklessen in één week voor de prijs van één!

Meer informatie over het Muziekplein
Meer informatie over onze ensembles

Extra informatie en lesvormen en Tarieven

TIP:
Voor alle beginners: Geef je ook op voor het ensemble Muziekplein!

Houd je ook van zingen? Dan kun je, als je les hebt op een instrument, ook meedoen in het popkoor Vocal Kids (tegen gereduceerd tarief).
CursuscodeDocent
TINLoes Bakker Inschrijven! »

Ga terug

Nieuwsbrief

Agenda

donderdag 22 april
20.00 uur
AGENDA OVERZICHT »

Facebook