INSTRUMENTALE LESSEN
Bij Triade kun je les krijgen op bijna alle muziekinstrumenten. Individueel, in groepjes of ensembles en bands. Blazers hebben de keus uit blokfluit, dwarsfluit, Ierse fluit,  tinwhistle, klarinet, hobo, saxofoon, trompet, hoorn en trombone.
Toetsenisten kunnen kiezen uit piano, keyboard, accordeon, pijporgel en elektronisch orgel.
Wie zich meer aangetrokken voelt tot snaarinstrumenten, neemt les op (elektrische) gitaar, basgitaar, harp, viool, cello of contrabas.
Slagwerkliefhebbers kunnen naast het populaire drumstel ook les krijgen op xylofoon, pauken en ander percussiemateriaal.
De lessen worden gegeven in ons huis van de kunsten aan de Middenweg 2 in Den Helder en voor een aantal instrumenten in MFC 't Dorpshuis Julianadorp (Middelzand 3504).
De lesdagen en -tijden van de jaarcursus worden in overleg vastgesteld.
NB. Wie pianoles heeft moet beschikken over een akoestische piano: dus géén elektr(on)ische piano of keyboard.
 
ZINGEN
Zing je graag? Alleen of liever in een groep? Of wil je je nu wel eens buiten de badkamer laten horen? Dan is zangles iets voor jou! Train je adem- en zangtechniek en combineer dat met jouw eigen repertoire. Triade heeft twee zangdocenten: Marie Anne Pak geeft klassieke zang, opera en musical. Hanneke Bergsma geeft lichte muziek en is gespecialiseerd in pop, jazz en musical. In de zangles word je door de docent begeleid op de piano, of met behulp van andere media.

ZANGCOACHING
Voor zangers, die al gevorderd zijn en met hun vaste begeleider eens gecoacht willen worden, bestaat er de mogelijkheid om op afspraak een aantal interpretatielessen te volgen. In deze lessen gaan we in op de samenwerking en interactie tussen begeleider en zanger(es). Ook duo’s en trio’s kunnen zich inschrijven.
 
LESVORMEN
 
ORIËNTEREN - Proefles
Je kunt een proefles van 20 minuten afspreken (€ 10,- tot 21jr., €12,50 vanaf 21 jr.) om kennis te maken met het instrument en de docent. 
 
ORIËNTEREN - Probeercursus
Deze cursus bestaat uit 6 individuele lessen van 20 minuten. Je kunt voor die periode een instrument huren. Inschrijven voor deze cursus is mogelijk van september tot april.
Na afloop van de probeercursus kun je beslissen of je verder gaat met een jaarcursus die dan tot het einde van het cursusjaar loopt. De kosten van de probeercursus worden dan verrekend met de kosten voor een jaarcursus. Prijs: € 124,- (incl. 21% BTW, € 102,50 tot 21 jr.)
 
ELKE WEEK LES (BEGINNEND)
Deze lessen zijn voor beginners die korter dan 5 jaar les hebben gehad. De lessen worden gegeven in groepen van 2 tot 4 personen. Je hebt elke week minimaal 30 minuten les. Hoe groter de groep, des te langer de les: 2 personen = 30 minuten, 3 personen = 45 minuten en 4 personen of meer = 60 minuten.
Wanneer er geen groep kan worden gevormd, kan de docent besluiten individueel les te geven. Deze individuele lessen duren dan 20 minuten.
 
ELKE WEEK LES (GEMIDDELD)
Deze lessen zijn voor personen die 5 tot en met 8 jaar les hebben gevolgd. Dit is een duoles (45 minuten) of groepsles (60 minuten bij 3 of meer personen). Als het niet lukt om een duo of groepje te vormen  heb je 30 minuten les.

OM DE WEEK LES (GEVORDERD)
Bespeel je meer dan 8 jaar een instrument, dan ben je gevorderd. Je hebt 19 lessen per cursusjaar, één maal per twee weken. Dit zijn individuele lessen van 30 minuten. Je komt voor een om-de-week les in aanmerking wanneer je gevorderd bent en zestien jaar of ouder. Voor beginners is deze lesvorm niet geschikt!
In overleg met de docent kun je ook je lesminuten opsparen tot bijv.10 lessen van 60 minuten. Ook andere combinaties zijn mogelijk.

ENSEMBLES
Triade moedigt elke muziekleerling aan om deel te nemen aan een ensemble. Want muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker en leerzaam bovendien! In een ensemble breng je eigenlijk in praktijk wat je in de instrumentale en vocale les geleerd hebt en daarbij komt dan ook het samenspel: luisteren naar en reageren op elkaar. Een boeiend proces dat garant staat voor heel veel muzikaal plezier.
Iedereen die bij Triade instrumentaal of vocaal les heeft kan tegen sterk gereduceerd tarief meedoen in één ensemble. Ook niet-Triade leerlingen zijn van harte welkom, zij het tegen een ander tarief.
Als je aan meer dan één ensemble wilt meedoen, betaal je voor dat ensemble het tarief voor niet-Triade leerlingen. Overleg met de eigen docent aan welk ensemble je kunt deelnemen.
 
SOLFÈGE  en VOORBEREIDING CONSERVATORIUM
Voor muzikanten, zangers en koorleden die hun theoretische kennis en gehoor verder willen trainen, is er de mogelijkheid tot het volgen van solfège lessen.
Je krijgt wekelijks les in muziektheorie, algemene muziekleer en solfège (gehoortraining).
Wanneer je van muziek je beroep wilt maken, bereiden wij je voor op het toelatingsexamen Conservatorium of de Rock Academy. Voor een goede voorbereiding adviseren wij je om er twee jaar van te voren mee te beginnen. Bespreek vooral met je eigen docent de mogelijkheden. In overleg kan deze cursus ook korter of langer duren. Tijden in overleg met docent Ben Wezel. Ook niet-Triade leerlingen kunnen deze cursus volgen. Prijs: Triade-leerlingen € 256,25 (€ 310,06 incl.btw) niet Triade-leerlingen € 358,75 (€ 424,- incl.btw).

HAFABRA - opleiding en examens
Triade kan voor leden van harmonie- en fanfareorkesten en brassband (Hafabra) een complete opleiding verzorgen. Triade heeft een landelijke erkenning en neemt hiervoor de bijbehorende examens (A, B, C, D) examens zelf af.
De opleiding bestaat uit 2 delen: het theoretisch-auditieve en het praktische deel. De lessen voor het theoretisch-auditieve deel starten in oktober. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een opleiding voor C- en D- examen. Startdatum en tijden worden later bekend gemaakt. Kijk hiervoor op de website. Verenigingen in de Hafabra-sector kunnen ervoor kiezen de hele opleiding door Triade te laten verzorgen, maar kunnen ook een deel van de opleiding bij Triade onderbrengen. Prijs: € 90,-

TRIADE - muziekexamens
Triade biedt ook eigen muziekexamens aan. Deelname staat open voor alle muziekleerlingen en is geheel vrijwillig. Overleg ruim van te voren met je eigen docent als je wilt deelnemen. Er zijn 4 niveaus: Adagio, Moderato, Allegro en Presto. Theorie en praktijk van het Adagio- en het Moderato-examen worden tijdens de reguliere les onderwezen door de eigen docent. De examens vinden plaats in juni. Deelname voor Triade-leerlingen kost € 25,-.
 

Nieuwsbrief

Facebook