Code: MTH01
Op reis over zee; een vertelproject
GROEP: 5,6,7,8
In dit vertelproject verzinnen de leerlingen verhalen naar aanleiding van een fantasierijke kijkplaat met als thema ‘Op reis over zee. 
Tijdens de lessen leren de leerlingen in kleine stappen de techniek van het vertellen. Eerst wordt er aandacht besteed aan het stimuleren van de fantasie; de bron van elk verhaal. Vervolgens bedenken de leerlingen hun verhalen. Naar aanleiding van deze verhalen maken de leerlingen platen voor in een vertelkoffer. Met deze koffer zullen de leerlingen uiteindelijk op reis gaan om hun verhaal aan anderen door te vertellen. 
Er wordt gewerkt aan twee verteltechnieken; bovendien worden de leerlingen gestimuleerd om bij de verhalen te gaan spelen. Bij het project hoort ook een cd met daarop een verhaal. Dit verhaal is echter nog niet af… op het hoogtepunt stopt de verteller zijn verhaal en mogen de leerlingen het afmaken.

Dit project biedt mogelijkheden om er zelf van hartelust mee aan de haal te gaan. U kunt het kleinschalig houden door er enkel in klassenverband mee te werken; u kunt er ook een schoolbreed project van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. De fantasie regeert!

Ga terug

Contact
Kunst in School

Voor informatie en vragen: kunstinschool@triade-denhelder.nl of tel: 0223 -537200.

Nel Beemster
Coördinator Kunst in School
kunstinschool@triade-denhelder.nl

Françoise Kooistra
Cultuur educatie consulent
cec@triade-denhelder.nl