Triade geeft les op afstand
19 maart 2020
Het corona-virus heeft ook de normale gang van zaken voor wat betreft de lessen bij Triade onmogelijk gemaakt. Hierdoor zijn alle lessen en optredens tot maandag 11 mei opgeschort. Er wordt echter gezorgd voor alternatieve lesmethoden.

Op welke manier dit precies gaat gebeuren, wordt nu uitgezocht. “Sowieso ontvangen alle cursisten via e-mail ‘huiswerk’ van hun docent. Daarnaast zullen we op afstand les gaan geven via een beeldverbinding zoals bijvoorbeeld Skype, Facetime of Zoom. Ook voor de scholen in Den Helder en Schagen waar wij altijd kunst- en muzieklessen geven, wordt geprobeerd om de lessen op alternatieve manieren door te laten gaan”, aldus Triade-directeur Sander Boschma.

De docenten zullen elk op hun eigen manier zorgen dat de lessen doorgang kunnen vinden en dat de voortgang van de leerlingen kan worden gemonitord. “Deze situatie vraagt veel creativiteit van onze docenten en cursisten”, vertelt Boschma. “We moeten een beetje out-of-the-box denken. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goede manier zullen vinden om onze leerlingen te bedienen. Door de dansdocenten worden op dit moment al choreografieën opgenomen die door de cursisten thuis geoefend kunnen worden. De cursisten kunnen die weer opnemen en terugsturen zodat de docent het geoefende kan beoordelen. Met de muzieklessen kan dat wellicht op dezelfde manier. Ook voor tekenen en schilderen is het heel goed mogelijk om thuiswerkopdrachten te doen.”
 
Voor muziekbands en -ensembles is het wellicht lastiger, maar ook hiervoor worden oplossingen ontwikkeld. “Juist in deze tijd, waarin iedereen toch min of meer aan huis gekluisterd is en wellicht op zoek is naar een vrijetijdsbesteding, is het fijn als mensen thuis creatief bezig kunnen zijn. Wij gaan alles in het werk stellen om daarvoor te zorgen”, aldus Boschma.

Nieuwsbrief

Facebook