Alles wat je moet weten over Kunst in School

Op deze website vind je het Kunst in School aanbod voor het schooljaar 2023-2024. Ook dit jaar worden er voorstellingen en activiteiten in diverse disciplines en thema's aangeboden op verschillende locaties. Ook is er aanbod voor leerkrachten zoals liedbegeleiding op gitaar en creatieve workshops.

Inschrijven
De activiteiten die je interessant vindt kun je opslaan in een favorietenlijst door het hartje bij de desbetreffende activiteit aan te vinken. Deze favorietenlijst kun je eventueel delen met jezelf of een collega. Het inschrijven gaat via ons digitale plansysteem Planned Culture. Hoe dat werkt lees je hier. Inschrijven via het plansysteem kan vanaf 21 juni 2023.

Inschrijven kan tot 10 juli 2023. Medio september ontvangen jullie een e-mail over de toekenningen voor jullie school. Annuleren van de inschrijving(en) is mogelijk tot en met uiterlijk 9 september. Bij annulering na deze datum zijn wij genoodzaakt de totale kosten in rekening te brengen.

Kunst op maat
Veel scholen hebben de weg naar Triade al gevonden voor een aanbod op maat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aansluiting op een specifiek thema, het afscheid van een leerkracht, de invulling van een jubileum of een voorstelling speciaal voor de school. Op basis van jullie wensen verkennen we de mogelijkheden en wordt een offerte opgesteld. Hierbij wordt ook gekeken naar mogelijke samenwerkingen met onze educatiepartners in Den Helder zoals het Reddingmuseum, het Marinemuseum, de Bibliotheek, De Nollen, Atlantikwall Centrum, Sportservice en De Helderse Vallei. Kunst op maat-aanvragen dienen 3 maanden van tevoren te worden gedaan.

Busvervoer van leerlingen naar voorstellingen
Het busvervoer is bestemd voor scholen in de gemeente Den Helder naar voorstellingen in Den Helder. Er wordt busvervoer naar de desbetreffende locatie verzorgd als:

  • Het leerlingen uit groep 1 en 2 betreft, die langer moeten lopen dan 20 minuten
  • Het leerlingen van groep 3, 4, 5, 6 betreft van scholen buiten de Linie in Den Helder
  • Het leerlingen betreft uit Julianadorp

Facturatie
Aan het einde van het schooljaar ontvang je een nota voor de activiteiten waarvoor jullie je hebben ingeschreven.

Begeleiding
Het belangrijkste is dat leerlingen plezier beleven aan de activiteiten. Onze ervaring is dat dit plezier toeneemt bij een goede voorbereiding in de klas en een goede begeleiding op de plaats van de activiteit. Bij voorstellingen probeert Triade dan ook vaak één of meer medewerkers paraat te hebben voor de publieksbegeleiding. Van de school wordt verwacht dat de leerlingen weten dat ze te gast zijn en zich ook zo gedragen (niet rennen of schreeuwen en de toiletten netjes achterlaten bijvoorbeeld).

Wil je hulp of advies? Neem dan contact met ons op. We wensen jou en je leerlingen alvast veel plezier en inspiratie!