Cursus

« Alle cursussen
Aquarelleren

Aquarelleren

Soort: Korte cursus | Doelgroep: Volwassenen (18+), Senioren, Speciale groepen

In deze cursus krijg je een overzicht van de belangrijkste aquareltechnieken om een schilderij van begin tot eind op te zetten en uit te werken.

Uiteraard beginnend met de basis; het gevoel krijgen voor het juiste gebruik van de kenmerkende nat-in-nat techniek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan aspecten als penseelgebruik, water/verf ratio en kleur. We bespreken de opstartfase van je schilderij; hoe kies je je onderwerp en hoe zet je je schets vlot op papier. Waarbij we ook kijken naar hoe je de juiste proporties behoudt. Zo doorlopen we alle fases van het schilderproces. We kijken naar het werken met lagen en bespreken hoe je het eventuele vastlopen in het schilderproces kunt doorbreken. En, ook niet geheel onbelangrijk: wanneer is je schilderij af?

Omdat iedereen een eigen stijl van werken heeft bepaal je zelf waar je aan wilt werken en is er iedere les voldoende ruimte om vragen te stellen. Wel bespreken we iedere week een specifiek element van het aquarelschilderproces, met daarbij passende voorbeelden en oefeningen. Ga je liever aan de slag met je eigen werk, dan is dat natuurlijk geen probleem.

Deze workshop is wat voor jou als:

  • Je graag wilt leren met aquarel/watercolours te werken, maar je niet weet hoe je moet beginnen
  • Je een bepaald idee hebt dat je wilt maken en waar je graag feedback op wil krijgen
  • Een overzicht wil krijgen van hoe je van begin tot eind een artwork kunt maken

Docent(en)

Malou Zuidema

Malou Zuidema

Docent: Beeldend docent

Het liefst ben ik achter mijn tekenbureau te vinden, waar ik kleurrijke illustraties maak over dagelijkse dingen of illustreer voor werk in opdracht. Het lesgeven is iets wat dicht...

Aanbod

Startdatum Dag Van Tot Lessen Kosten  
In overleg wo 18:30 20:30 6 € 136,50 Ik schrijf mij in
Van: 18:30 Tot: 20:30
Ik schrijf mij in