Docent

Babs Straalman

Babs Straalman

Docent: Theater

Hallo, mijn naam is Babs Straalman. Ik woon en werk nu al zo’n 30 jaar in Den Helder. Van beroep ben ik theatermaker/straatartiest. Samen met mijn collega Saskia Vriesman vorm ik het theater duo Straalman & Vriesman. We treden op in binnen- en buitenland als straatartiesten met verschillende lopende straattheateracts en voorstellingen voor kinderen en soms ook voor volwassenen. Dat kan zijn op festivals of evenementen, maar soms ook gewoon in een winkelcentrum. Verder ben ik artistiek leider van figurantengroep Ouderwetz. Samen met deze groep spelers laat ik oude tijden herleven. We maken korte voorstellingen, figureren in videoclips of films en brengen regelmatig Fort Kijkduin tot leven. 

Als kind al was ik gek op toneelstukjes bedenken en spelen. Daarom ben ik dan ook een opleiding gaan volgen aan de Academie voor expressie en communicatie. Daar leerde ik theater maken d.m.v. improvisatie. Mijn uitgangspunt tijdens de lessen theater maken is dan ook: improviseren kun je leren!

Stel: je hebt een rijke fantasie en je kruipt graag in de huid van verschillende typetjes. Dan is het reuze leuk en handig als je aan de hand van verschillende spelopdrachten daar vorm aan kunt geven. Dat alles in de veilige omgeving van een groep kinderen die dat ook heel leuk vinden om te doen. Alles kan en alles mag en alles is goed wat je doet. 

Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met deze vorm van theater maken of wil je gewoon weer eens lekker spelen, meld je dan aan voor de cursus Theater voor kinderen! Tot dan!