Docent

Ben Wezel

Ben Wezel

Docent: Saxofoon, solfège

Ik was negen jaar toen ik begon met muziek spelen. Dat was op de klarinet, een instrument waar ik nog steeds dol op ben. Het voegt zich namelijk probleemloos naar de verschillende muziekstijlen die ik graag speel. Niet alleen klassiek of jazz… ik kan en wil niet hoeven kiezen. Dat bleek al op het conservatorium. Ik ben afgestudeerd op klarinet en daarna ook op saxofoon.
De veelzijdigheid die de instrumenten mij bieden, voer ik graag door in mijn lessen. Naast de techniek van het spelen kan ik je ook helpen met muziektheorie en solfège.

Mijn liefde voor jazz kan ik kwijt in een tweetal ensembles: het Jazz Combo is een kleine bezetting waarmee ik jazz standards instudeer. Bij de Triade BigBand kan ik mijn dirigentenopleiding in de praktijk brengen. We laten met beide ensembles onze muziek regelmatig buiten de muren van Triade horen. 

Zelf speel ik in klarinetkwartet ‘Focus’. Behalve spelen vind ik het ook erg leuk om te arrangeren en te componeren. Ik doe dit voor verschillende bezettingen. Voor dit onderdeel van mijn werk heb ik een muziekuitgeverij opgericht. 

Opleidingen:
Muziek Pedagogische Academie: Opleiding dirigent
Conservatorium Alkmaar: hoofdvak klarinet en saxofoon
Conservatorium Alkmaar: Aantekening Lichte Muziek: jazz en pop
 
Werkzaam bij:
Triade sinds 2011
Het Muziek Collectief Langedijk (docent klarinet en saxofoon)
Artiance in Alkmaar (docent klarinet en saxofoon)
Cool Kunst en Cultuur Heerhugowaard (docent saxofoon)
‘Focus’ klarinetkwartet (met Maartje Peek, Nienke de Jong en Steffen Snip)
Diverse centra als docent sinds 1986