Docent

Erica  Kraan

Erica Kraan

Docent: Beeldend

Ik ben beeldend kunstenaar Erica Kraan (1965) en ik woon, samen met mijn partner, in Schagerbrug. 

Ik maak vooral figuratieve beelden van klei en ook wel in brons. In de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, waar mijn atelier gevestigd is, zijn deze te zien, indien ze niet elders in expositie staan.

Sinds eind 2012 ben ik gaan werken met klei. Ik heb les gehad van Monique Vink, Alberto Bustos, Natasja Bennink, Eddy Roos, Carien van Dongen, Sanne van Tongeren, Alex Kafoussias, Marco degl’Innocenti en ik volg nog regelmatig workshops.

Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft mij veel voldoening. Mijn fascinatie ligt bij de anatomie; menselijke figuren en dieren, die ik graag op allerlei manieren beeld geef in klei en soms in brons. Daarbij spelen houding en emotie een rol. De ene keer zeer gedetailleerd, de andere keer zegt beweging genoeg.  Steeds ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. Die uitdaging ga ik ook aan met mijn cursisten van alle leeftijden. Ik laat ze versteld staan van hun eigen kunnen in een ontspannen sfeer.