Docent

Lisanne Swart

Lisanne Swart

Docent: Jazz, Extra Dans, Kidsdance, Contakids en Klassiek ballet

Al heel jong wist ik dat ik wilde dansen en dus begon ik als vierjarig meisje bij Triade met dansexpressie. In de loop der tijd heb ik verschillende dansstijlen gevolgd, maar klassiek ballet bleek mijn favoriet! 

Na de Havo heb ik een oriëntatiejaar gevold aan de Vrije Hogeschool. Daar kwam ik tot de ontdekking dat ik de ambitie had om 'iets met dans' te gaan doen. Ik heb de dansopleiding gedaan en ook de opleiding Pedagogiek. Ik wilde me namelijk graag specialiseren in het jonge kind. 

Ondertussen ben ik ruim 10 jaar werkzaam als dansdocent en werk ik met veel plezier op verschillende locaties in Noord-Holland. Mijn werkdagen zijn zeer divers; van o.a. klassiek ballet tot aangepaste lessen voor de dansclub bij 's Heeren Loo naar Taaldans® en Rekendans® lessen voor het jonge kind in het basisonderwijs. Daarnaast heb ik in 2017 de opleiding voor ContaKids teacher gevolgd. Hier leerde ik op een andere manier te kijken naar en te dansen met peuters/kleuters en ouders dan dat ik tot dan toe had gedaan. 

Alle kennis die ik in de loop der tijd heb opgedaan hebben mij gevormd tot de dansdocent die ik nu ben. Je kunt mijn les herkennen aan de persoonlijke aandacht, oog voor techniek en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.