Docent

Rik Niks

Rik Niks

Docent: Streetdance, hiphop, TikTok

Ik was vrij jong toen ik begon met dansen. Latijns-Amerikaans en standaard dansen werden mijn passie. Ik ging er helemaal in op en ik wilde eigenlijk gewoon ‘de beste’ worden. Dat lukte! Ik ben Nederlands kampioen geweest in Allround dansen.
Dat was het dan! Ik had bereikt wat ik wilde en eigenlijk vond ik hier geen uitdaging meer in. Ik ben toen gaan zoeken naar iets anders. Juist in die periode waaide het fenomeen ‘streetdance’ over vanuit de USA. Ik vond het geweldig en had mijn nieuwe uitdaging gevonden.

Vanuit streetdance kwam ik terecht in de hiphop scene. Dit was me op het lijf geschreven. Ik ben hierin uiteindelijk meerdere malen Nederlands kampioen en zelfs Wereldkampioen geworden! Ik ben me tevens gaan verdiepen in het lesgeven en onderzocht hoe ik hiphop voor iedereen toegankelijk kon maken. Nu ben ik opleider en instructeur voor verschillende dansbonden en geef bijscholing in mijn vak. Ook bezit ik mijn eigen sport- annex dansschool in Den Helder, waar ik mijn ideeën en visie vorm kan geven. Ik zorg dat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen en trends. Zo kan ik ook bij Triade steeds actueel zijn en zorg ik dat elke les een dansfeestje is!
 
Werkzaam als: 
Eigenaar Rik Bodylanguage Den Helder
Danser in en begeleider van diverse dansshows, presentaties en wedstrijden
Dansdocent bij Triade sinds 1995