Nieuws

Eerste editie Urban Culture Festival belooft veel goeds

Gepubliceerd op: 13 januari 2023

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari verandert De Kampanje in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt. Van spectaculaire urban sports wedstrijden tot street culture performances en verrassende optredens. De organisatie verwacht actieve deelnemers met toppers in verschillende disciplines, bezoekers en passanten. Maakt dat nieuwsgierig? Express yourself!

Het Urban Culture Festival biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Onderdelen zijn Afrodance, Breaking, Graffiti, Capart, Hiphop, Street Art, Streetdance en Spoken Word. Highlights zijn de Helderse Dance Demo door diverse Helderse dansgroepen, skaten, BMX demo’s door Dez Maarsen, demo’s en workshops van wereldkampioen Groundmoves straatvoetballer Nasser El Jackson, VR workshops, Beat & Rap workshops, de SPOKEN Awards Finalistentournee, een Afrodance workshop door Precious Alvares, de voorstelling Delusions van de jonge, ambitieuze choreograaf Jennifer Romen met haar gezelschap ‘Oxygen’ en de voorstelling FTBLL – Can you kick it van ISH Dance Collective, met onder andere Achie Tarhouchi, een van de beste en bekendste straatvoetballers van de wereld en speler van Los Barrenderos. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het foodplein en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks.

Het festival wordt georganiseerd door Theater De Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks, House of Dance, MEE & De Wering en Triade; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.


Het festival is zaterdag van 14 tot 20 uur. De toegang tot het festival is gratis. Om 20.15 uur is de voorstelling Delusions van Oxygen. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 25,-.

Zondag is het festival van 12 tot 18.30 uur, de toegang is gratis. Om 19 uur is de voorstelling FTBLL van ISH. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 24,75.

Check de festivalpagina op de website van De Kampanje voor meer info en het complete programma. Via deze pagina kun je je ook aanmelden voor de workshops en tickets bestellen voor optredens.