Cursus

« Alle cursussen
Eenvoudige grafische technieken

Eenvoudige grafische technieken

Soort: Korte cursus | Doelgroep: Volwassenen (18+), Speciale groepen, Senioren

Vind je grafiek ook zo mooi, maar begin je er niet aan vanwege de bewerkelijke technieken die hierbij komen kijken? Helemaal niet nodig! In deze cursus maak je kennis met drie eenvoudige technieken waar je ook thuis, aan de keukentafel, mee aan de slag kunt.

Materiaaldruk
Toeval door vondsten tijdens het drukken, speelt hierbij een belangrijke rol. Een vooraf bepaald plan is niet nodig. Je laat je eenvoudigweg leiden door de voorwerpen.

Puzzeldruk
Een uit karton gesneden voorstelling die als een puzzel in elkaar past, is de basis van deze techniek. Uitermate geschikt voor het werken met egale kleurvlakken en min of meer strakke vormen. Doordat de ‘puzzelstukken’ meerdere malen gebruikt kunnen worden, kan je hiermee in oplage werken en zelfs kleurlagen over elkaar aanbrengen.

Monoprint
Met deze techniek kan je zowel schilderend als tekenend werken; in lijnen, in vlakken, met verschillende structuren en in één of meerdere kleuren. Je maakt gebruik van een gladde doorzichtige ondergrond waar je al dan niet een bestaand plaatje of eigen ontwerp onder kunt leggen.

Naast kennismaking met de druktechnieken wordt er aandacht besteed aan compositie en kleurgebruik.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Docent(en)

Bernadette  Palsma

Bernadette Palsma

Docent: Beeldend

Ooit ben ik begonnen als lerares textiele werkvormen. Dit vind je nog steeds terug in mijn werk. De textuur van een schilderij of werk op papier is voor mij altijd belangrijk. ‘De ...

Aanbod

Leeftijd Startdatum Dag Van Tot Lessen Kosten  
16+ In overleg do 19:00 21:30 8 € 227,50 Ik schrijf mij in
Van: 19:00 Tot: 21:30
Ik schrijf mij in